RSS Flöde

Konspiratören

motiv: det allseende ögat.

motiv: det allseende ögat.

Han är en stor konspiratör, Melas systerson. Konstruktionen på bilden ovan var det första tecknet på detta. När han byggde ihop skapelsen var han exakt ett år. Han fick byggklossarna i present av mig och Mela, och satte genast igång, på samma sätt som en gitarrist ivrigt griper tag i en gitarr efter att ha varit utan den för länge. Han tittade på klossarna, såg lite frågande ut. Är det tänkt att han ska … ?

”Ja, det är dina klossar,” sa vi och pussade lite på honom. ”Du får bygga precis vad du vill.”

Det krävs inte mycket för att se vad det är han har försökt återskapa här: pyramiden på den amerikanska dollarsedeln, det allseende ögat högst upp i den sista, minsta delen. Pyramiden är det stora folket, och ögat högst upp är eliten, de som vakar och styr vår lilla jord med järnhand.

Sedan dess har frågorna blivit fler: var amerikanerna verkligen på månen? vem mördade John F. Kennedy? vad är Bilderberggruppens syfte? Vad händer egentligen ute på Bohemian Grove? Vad hände den elfte september 2001? Vem mördade Olof Palme – var det en ensam galning eller en organiserad, uppifrånstyrd operation? Och vad är det egentliga syftet med Lissabonfördraget, Stockholmsprogrammet och dess likar?

Men dessa frågor är nog för svåra att kunna uttrycka med färgglada byggklossar, tror jag. Fast man vet aldrig med Systersonen, han är full av överraskningar, det är han sannerligen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: