RSS Flöde

”Fallet Vincent Franke” släpps på Piratförlaget våren 2010!

Kamrater.

Jag beklagar att jag inte sagt något till er tidigare. Jag ber även om ursäkt för att jag, till och med, ljög i den här bloggen. Det ska inte ske igen. Men när jag i ett inlägg för några veckor sedan, skrev att ”stora tider väntar”, lades det samtidigt upp en liten teaser på Kapitel 1, och om man såg de båda skulle till och med en efterbliven hundvalp dra slutsatsen att teasern rörde mig.

Så jag var tvungen att lägga till att ”de stora tiderna” rörde forskningspengar. Det är visserligen en lögn med modifikation; jag har ansökt om forskningspengar från Brottsoffermyndigheten, men huruvida jag får några är ännu oklart.

Så jag ber om ursäkt för det. Men nog om detta nu.

Den 30:e juni hade jag ett möte med Piratförlagets förläggare och redaktions- och produktionsansvarige, och fick veta att Fallet Vincent Franke antagits, och senare samma vecka skrevs ett kontrakt. En officiell pressrelease till Sveriges alla medier går ut imorgon – på min födelsedag! – men redan idag fick jag ett samtal från DN:s Marika Hemmel, som på extremt skön skånska ställde nyfikna och bra frågor.

Den intervjun kan ni läsa HÄR redan nu; möjligen kommer den också i morgondagens papperstidning eller lördagens Bok-del. Intervjun blev väldigt bra; det enda jag möjligen har att klaga på är att jag ser lätt tunnhårig ut på bilden. Men det, tänker jag, är i sammanhanget något jag kan acceptera.

Jag kommer att tala mycket mer om allt det här framöver, och jag kommer också att – i den mån jag kan och får – tala om Vincent, om förlagsrelaterade grejer, om kommande manus, om skrivande, läsande, böcker, Bokmässan som stundar om (nästan exakt!) en månad, och säkert en jäkla massa annat som jag inte kan komma på nu.

Men, ni som tycker att inläggen om Mela eller Systersonen är vad som gör den här bloggen värd att besöka – frukta inte. Ingenting försvinner; det tillkommer bara nya element.

I övrigt … ja … Jag vet inte, jag, har ni frågor? Undrar ni något?

Själv spenderar jag eftermiddagen och kvällen med kaffe och Kavalier & Clay – en bok jag bara läst drygt 200 sidor av, men som än så länge verkar vara en av de bästa böcker jag någonsin läst. Helt ljuvlig är den; när jag vänder blad känner jag samma upphetsning som man kände när man var liten och det var en dag före julafton, och där låg ett hårt och tungt (= bra) paket under granen. Så känner jag inför varje sida avKavalier & Clay. Helt fantastisk.

Annonser

»

 1. Var fan är dina jämnåriga polare utanför kap1 CC? De borde väl stå i kö o bloggratta tycker the old man. Aha! Plötslig insikt. Mess o facebok. Mail. IRL t.o.m. perhaps!?

  Märk väl hur vissa ”falanger” på sajten grattis-tiger som muren! Avd konsten att ej kunna glädjas med andra. Nu börjar långfilmen om Gutanamo (stavningen åt helvete vet)

  Sleep tight!

  Svara
  • christoffercarlsson

   Haha Björnen, jag har överösts av grattis- och jubelrop via både mail, telefon och Facebook, hela kvällen. Så jodå – nog fan är jag gratulerad, alltid.

   Ska sova nu, ja – ska upp 5 imorgon. 5.30, senast. Ska boka tågbiljett … Hörs, ÖB!

   Svara
 2. Grattis herrn. Läser din blogg lite sporadiskt, och tycker det är riktigt kul att du får chansen att publicera ett verk!
  Har inte läst något på kapitel 1, men du har onekligen talet och skriftens gåva, så en roman från dig kan nog räknas som en släng av språkporr. Skall bli ett nöje att läsa den. Återigen, stort grattis!

  Svara
 3. monica olsson kolkman

  Jättemycket grattis!
  Du förtjänar ett kontrakt (och var min Bok-SM favorit, vet inte om det hänger ihop…)
  //Monica

  Svara
 4. Men du, Grattis! Det här är ju helt fantastiskt! Och du får ursäkta den sena gratulationen men jag läser varken nyheter eller bloggar i överflöd numera. Jag tar allt i ett nafs liksom. 😉

  Jätteglad för din skull hur som helst!

  Svara
 5. Hej Christoffer,

  Det var kul att ses på mässan (även om det blev lite kort). Skulle gärna höra mer om din bok.

  Hör av dig om du är i uppsalatrakten så tar vi en fika.

  Allt gott,
  Danny W

  Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: