RSS Flöde

HP-poäng

Jag kan tyvärr inte publicera någon bild på tårtan Mela gjort åt mig. Det var nästan det första hon sa när vi sågs. ”Du får inte ta bild på den”, väste hon surt. Tydligen hade hon försökt rita mitt ansikte (!) med glasyr, men när det inte ”blev bra” och när mitt hår ”rann ut över ansiktet” så vände hon glasyrdunken upp och ner och bara splaffade ut den över tårtan.

Hur som helst; den är ofantligt god. En decimeter tjock, alldeles nötfri, och söt och sur av blåbär och hallon.

Efteråt, lekte vi en lek. Det är en lek som mer än något annat kanske säger något om Mela. Ni vet den där skriv-ner-så-många-av-USA:s-delstater-du-kan-på-tre-minuter-leken? Vi gjorde den för något tag sedan, och nu har Mela gjort om den.

Man ska nämna så många Harry Potter-karaktärer (jo, allvarligt) man kan, men på en halvtimme (30 minuter – inte en sekund mer!), för att det inte ska bli så hetsigt. När ni räknar ihop poängen sen, ska ni räkna i antal namn.

Om ni kommer på ett namn på en karaktär – ”Dumbledore” – så ger det er 0,5 poäng. Om ni dessutom kommer på ännu ett namn till karaktkären – ”Albus Dumbledore” – så ger det er 1 poäng istället (alltså inte en poäng till, utan en istället för en halv). Om ni kommer på tre namn eller fler – ”Albus Percival Wulfric Brian Dumbledore” – eftersom vissa Harry Potter-karaktärer ibland har väldigt långa namn, får ni istället 1,5 poäng. Det ni max kan få per karaktär, är alltså 1,5 poäng. ”Harry Potter” är bara 1 poäng (Han heter Harry James Potter), och ”Fang” är 0,5 (eftersom Hagrids hund bara heter ”Fang”).”Mrs. Figg” ger 0,5 poäng eftersom hon heter Arabella Figg. Men ni får 1,5 poäng för Albus Percival Dumbledore trots att ni inte har hans fulla namn, men tre korrekta. Förstår ni?

Så. Så många ni kommer på, under 30 minuter. Sedan räknar ni ihop poängen, per karaktär.

Jag fick 49,5 poäng. Vet ni vad Mela fick? Vet ni det?

118,5 jävla poäng.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: