RSS Flöde

Min och Melas överenskommelse

Jag och Mela har en överenskommelse. Eller, egentligen har vi flera, men det är särskilt en som är av betydelse i dagar som dessa. Den lyder:

Jag, Christoffer Carlsson, förbinder mig härmed till att boka en tandläkartid innan jag köper en iPhone.

Bakgrunden till det här, är att jag vill ha en iPhone, och att jag inte har varit hos tandläkaren sedan någon gång i början av år 2005. Jag har helt enkelt antingen inte haft pengar, eller, de få gånger jag haft pengar, inte tänkt på att boka en tid. Det har Mela sett till att ändra på.”Har man pengar att köpa en iPhone, har man pengar att gå till tandläkaren”, har hon slagit fast. Och jo, det har man väl.

Igår var vi på Ikea, eftersom Mela skulle köpa ”en termos och en lampa”. Under tiden vi var där, flippade min telefon ur. Den blev helt konstig; stängde av sig själv och höll på. När vi stod i kön för att köpa mat, vände jag mig till Mela.

”Nu måste jag ju köpa en iPhone! Jag måste ju ha en telefon!”

”Mhmm, och hur ska du kunna boka en tandläkartid då, då?” sa Mela.

”Med min nya iPhone!” sa jag.

Nu är det hela mycket nära. Jag tror att Mela har mjuknat lite. Det kan bero på att hon är lite sjuk. Igår hade hon 39 graders feber, och idag går hon runt här hemma och gör sig färdig för att åka iväg med mig, och helt plötsligt utbrister hon ”åhh neeej, snooor.” Då måste hon ha papper, omgående. ”Hämta papper! Papper! Pappeeeer!” ropar hon. Och så stoppar hon in en handfull i ena näsborren.

Jag tror att detta har fått henne att mjukna lite. Eller snarare har hon kanske blivit försvagad av sin dunderförkylning. Mela är en kvinna med principer, jag tvivlar på att hon skulle luckra upp dem frivilligt.

Tänker jag utnyttja det?

Annonser

Ett svar »

  1. Harkel, harkel. Nu är det ju så, som inte så många vet, eftersom det är ganska nytt, att vi under 30(? ja, vad det än är) får tandvårdsbidrag varje år på 300 kronor. Så om du går på en rutinundersökning som kostar 350 spänn och säger att du vill använda dig av ditt årsbidrag så betalar du bara 50 spänn! Folktandvården – 50 pix! Då har du massa pengar över att köpa en iPhone…

    Svara

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: