RSS Flöde

This just in

Fallet Vincent Franke och Den Enögda Kaninen är båda sålda till Holland och fina De Geus förlag. Det innebär att Den Enögda Kaninen är såld till fyra länder före svensk release, som ännu är drygt 1 1/2 månad bort.

Det innebär också att jag numera delar förlag med Chuck Palahniuk. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det, eftersom det är så … stort. För mig personligen, that is. Chuck Palahniuk är en av de författare som varit viktigast för min egen utveckling (vad nu det innebär). Jag minns första gången jag läste något av honom. Det var inte Fight Club, utan hans obehagliga och helt fantastiska Diary från 2003. Christian, en av mina vänner på Sturegymnasiet i Halmstad, lånade ut boken till mig. Han hade fått boken av sin dåvarande flickvän, har jag för mig, och tyckte att jag borde läsa den.

Det var en läsupplevelse som skulle förändra mitt sätt att se på skrivande i grunden. Även om hans senare böcker inte riktigt bär samma tyngd (i ärlighetens namn har han väl inte skrivit något riktigt magiskt sedan Haunted som kom 2005), är det en författare, och Diary en roman, som jag ständigt återvänder till.

Och nu delar vi förlag. Även om det kanske inte betyder så mycket, egentligen, så betyder det något … svårdefinierat … för mig.

Galet.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: